Päivi Pohtii: Kiitos ja kunnia niille, joille se kuuluu!

Joulun lähestyessä on aika kiittää ja kumartaa. Vuosi on lopuillaan ja yhdistyksissä tehdään yhteenvetoa kuluneesta vuodesta ja katseita aletaan hiljalleen suunnata jo tulevaan vuoteen ja toimintaan.

Ennen uuden vuoden aloittamista on hyvä hetki katsoa taaksepäin. Mitä tämä vuosi on tuonut tullessaan yhdistykselle? Mitä on tapahtunut jäsenmäärissä, kuinka on onnistuttu tavoitteiden saavuttamisessa, mitä haasteita vuoden mittaan on kohdattu?

Toimintakertomuksen lisäksi on hyvä miettiä myös muuta mennyttä. Oletko sinä ollut sitoutunut puheenjohtaja, sihteeri, taloudenhoitaja tai hallituksen jäsen? Missä yhdistys onnistui erityisen hyvin? Missä olisi petraamisen varaa? Tekisitkö jotain toisin? Miksi yhdistyksessämme on tehty jotain tai jätetty jotain muuta tekemättä?

Vuoden loppuessa vedetään yhteen kulunut toimintavuosi ja kirjataan toimintakertomukseen paljon tapahtumia ja tilaisuuksia, joita on toteutettu. Mietitään tänä vuonna myös sitä, mitä ei toimintakertomukseen kirjata.

Miten teidän yhdistyksessänne kiitetään ihmisiä? Keitä kiitetään? Ennen kaikkea kiitos kuuluu mielestäni yhdistyksen jäsenille. Ilman heitä ei olisi yhdistystä. Ilman yhdistystä ei olisi toimintaa. Toiminnan toteuttamiseksi tarvitaan hallitusta ja vapaaehtoisia. Kiitos ja kunnia jokaiselle, joka sen ansaitsee!

Sinä, joka osallistut toimintaan. Sinä, joka keität kahvia. Sinä, joka vedät erilaista toimintaa. Sinä, joka kirjoitat pöytäkirjoja. Sinä, joka teet tiedotteita. Sinä, joka päivität kotisivuja tai Facebookia. Sinä, joka johdat puhetta. Sinä, joka kritisoit yhdistyksen toimintaa. Sinä, joka ideoit. Sinä, joka annat aikaasi.

KIITOS!