touko 232019
 

Joskus tuntuu, että vapaaehtoistyötä ei enää teekään vapaaehtoisesti. Silloin on opeteltava ajattelemaan itsekkäästi ja mietittävä, pystynkö antamaan yhdistykselle enää mitään, kun kaikki tuntuu pakkopullalta. Vapaaehtoistyössä meidän jokaisen on muistettava, että meillä on oikeus luopua siitä. Ei tarvitse jaksaa loputtomiin, väsyä saa. Vaikka meistä jokainen haluaa olla korvaamaton, tosiasia on, että me emme sitä ole. Joku toinen kyllä tulee tilalle, mutta hän ei tee vapaaehtoistyötä samalla tavalla kuin minä. Jokaisella on oma tapansa tehdä vapaaehtoistyötä ja hänellä on siihen oikeus. Erilaiset tavat tehdä vapaaehtoistyötä tuovat myös rikkautta!

Uudet vapaaehtoiset tuovat yhdistyksen toimintaan toisenlaista tekemistä, mutta se ei tarkoita, että laatu kärsisi. Uudenlainen toimintatapa voi tuoda myös vanhoille konkareille uusia ajatuksia omasta yhdistyksestä ja sen toiminnasta.

Nyt on mahdollisuus ilmoittautua mukaan SYTYn ja seurakunnan yhteistyössä järjestämään vapaaehtoistyön koulutukseen. Mitä yhdistys odottaa vapaaehtoiselta? Kuka voi tehdä vapaaehtoistyötä? Miten yhdistys löytää vapaaehtoisia? Minkälaisia vapaaehtoistöitä on tarjolla? Kuinka tehdään houkutteleva ilmoitus vapaaehtoistyöstä? Näitä ja monia muita vapaaehtoistyöhön liittyviä kysymyksiä pohditaan yhdessä elokuussa kahden illan mittaisella vapaaehtoistyön kurssilla. Samalla niin yhdistyksillä kuin vapaaehtoisilla on mahdollisuus tutustua ja käytännössä kokeilla erilaisia verkkopalveluja vapaaehtoistyön etsimiseen ja työn löytämiseen.

Ilmoittautumiset Päiville paivi@salonsyty.fi tai p. 044 765 3822 tai SYTYn kotisivujen ilmoittautumislinkin kautta osoitteessa:
http://www.salonsyty.fi/ilmoittaudu/ . Kurssille ovat tervetulleita niin uudet kuin vanhatkin vapaaehtoiset sekä vapaaehtoistyöstä ylipäänsä kiinnostuneet.

 Kirjoita vastaus

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(pakollinen)

(pakollinen)