touko 172019
 

Kohta on aika kirmata kesälaitumille, mutta ennen sitä on hyvä käydä yhdistyksen hallituksessa läpi vähintäänkin tämän vuoden syksyn tulevaa toimintaa. Hiukan myöhässä kyllä ollaan sen suhteen, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Tässä kohtaa olisi hyvä alkaa miettiä jo vuoden 2020 alkua siihen ensi vuoden kesään asti. Helpommalla pääsee, jos ja kun on suunniteltu viimeistään syyskauden alussa jo koko ensi vuosi. Aikainen lintu madon nappaa eli koskaan ei ole liian aikaista ryhtyä suunnittelemaan seuraavan vuoden toimintaa.

Vuosikello on hyväksi avuksi arjen yhdistystyössä, mutta se auttaa myös toiminnan suunnittelussa. Ensin kalenteriin merkitään vuosittain toistuvat tapahtumat ja sitten pohditaan, mitä muuta vuoden aikana voitaisiin tehdä. Tässä voidaan toteuttaa samalla ajatusta siitä, että vähemmän on enemmän. Kun ajoissa suunnitellaan, saadaan laadukkaita ja mahtavia tapahtumia aikaiseksi! <Laadukas toiminta takaa tyytyväiset jäsenet. Mitä aikaisemmin tuleva toiminta on tiedossa, sitä paremmin jäsenet lähtevät mukaan.

Toiminnan suunnittelussa kannattaa pitää mielessä, että ”Aina on tehty näin” ei välttämättä toimi. Joskus vaan on aika luopua jostain. Se tekee kipeää, mutta tilalle voidaan saada jotain ihan uutta ja mullistavaa.

Uuden kokeilemisessa ei kannata tällä seudulla heittää kirvestä kaivoon ensimmäisen, eikä vielä toisenkaan kokeilun jälkeen. Vähintään kevät- tai syyskausi kannattaa kokeilla ja sitten pohtia uudelleen, kannattaako kyseistä toimintaa jatkaa.

Jäsenistön voi ottaa mukaan toiminnan suunnitteluun, jolloin myös jäsenillä on vaikuttamisen mahdollisuus. Plagiointikaan ei tässä tapauksessa johda oikeuteen.

Toiminnallista kesää, syksyä ja ensi vuotta!

 Kirjoita vastaus

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(pakollinen)

(pakollinen)