syys 062019
 

Jokaisessa yhdistyksessä on valtavasti osaamista. Osaaminen koostuu potilas- ja vammaisyhdistyksessä sairauksien ja vammojen kanssa elämisestä. Kokemus on yhdistysten parasta osaamista. Yhdistys voi omalla osaamisellaan olla vaikuttamassa vaikka palveluiden kehittämiseen.

Yhdistyksissä toimivat hallitukset, joissa myös on paljon osaamista. Hallituksissa on useita, erilaisia tehtäviä. Esimerkiksi sihteerin osaaminen on erilaista kuin rahastonhoitajan tai virkistys- tai retkivastaavan.

Osaamista voi kehittää osallistumalla erilaisiin koulutuksiin, joita järjestetään yhdistysten vapaaehtoisille esimerkiksi SYTYn ja kattojärjestöjen kautta. Hallitustyöskentelykin tuntuu mukavalta, kun välillä saa uutta puhtia ja vinkkiä koulutuksista. Ylipäänsä hallitustyöskentely on osaamista; kokoustekniikka, esityslistat, pöytäkirjat, talous- ja toimintasuunnitelmat sekä talousarviot. Kaikkien ei tarvitse osata kaikkea, mutta hallituksen jäsenenä sinulla on mahdollisuus oppia.

Vapaaehtoistyö erilaisissa yhdistyksissä lisää myös ihmisten osaamista delegoinnissa, suunnittelussa, luovuudessa ja organisoinnissa. Osaatko sinä sanoittaa osaamisesi, jota olet yhdistyskentällä oppinut?

Osaamisestaan voi hakea Sivikseltä digitaalisia osaamismerkkejä. Näitä on kehitetty varsinkin yhdistysten puheenjohtajille, sihteereille ja taloudenhoitajille.

Ole ylpeä osaamisestasi ja opi uutta!

  2 kommenttia artikkeliin “Päivi Pohtii: Osaaminen yhdistyksessä”

  1. Mikä on Sivis?

 Kirjoita vastaus

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(pakollinen)

(pakollinen)