huhti 022019
 

Vuosikokousten aika parhaimmillaan, osalla jo mennytkin. Yhden kokouksen taktiikalla on kerrattu menneet ja pohdittu tulevaa. Kevätkokouksenkin aika alkaa kohtsillään olla jo ohi. Kahden kokouksen yhdistyksillä on nyt hyvä aika miettiä, mitä laittaa ensi vuoden toimintasuunnitelmaan. Sehän hyväksytään yhdistyksen kokouksessa vasta syksyllä.

Aina on hyvä aika pohtia, miten meni. Viimeistään toimintakertomuksen laadinnan yhteydessä olisi hyvä käydä yhdistyksen hallituksessa läpi edellisen vuoden tapahtumia ja toimintaa. Mikä on mennyt hyvin? Missä olisi parantamisen varaa?

Tätä pohdintaa on hyvä käydä aika ajoin läpi myös pitkin vuotta ja ainakin isojen tapahtumien yhteydessä. Onnistuiko mainonta? Olivatko tapahtuman järjestelyt onnistuneet? Tavoitimmeko kohderyhmän? Mitä mieltä osallistujat olivat tapahtumasta?

Palautteen käsitteleminen auttaa yhdistyksiä suunnittelemaan toimintaansa edelleen. Voimme oppia tehdystä ja muuttaa tarvittaessa toimintaamme.

Toteutammeko toimintaamme kuten aina ennenkin vai olemmeko valmiita muuttamaan toimintatapojamme ja kokeilemaan uutta? Nyt jo kannattaa laittaa kalenteriin tuleva vapaaehtoistyön koulutus, joka toteutuu elokuussa kahden illan mittaisena koulutuksena. Kohtaavatko vapaaehtoistyöt, niiden etsijät ja hakijat? Löydätkö itsellesi sopivaa vapaaehtoistyötä? Osaammeko yhdistyksenä etsiä oikealla tavalla tarpeisiimme sopivaa vapaaehtoista? Näihin ja moniin muihin vapaaehtoistyön kysymyksiin haetaan yhdessä vastauksia elokuussa, torstaina 22. ja 29. Lisätietoja koulutuksesta tulee lähempänä. Tässä on nyt jo hyvä kohta miettiä näitä asioita ja arvioida myös menneen vuoden toimintaa ja suunnitella uutta.

 Kirjoita vastaus

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(pakollinen)

(pakollinen)