maalis 202019
 

Paljon puhutaan kehittämisestä. Yhdistyksilläkin alkaa olla kehittämispäiviä. Joko sinun yhdistyksesi on pitänyt kehittämispäivän? Pitääkö yhdistys niitä säännöllisesti?

Aika ajoin on hyvä pysähtyä miettimään, miksi yhdistys on olemassa. Mikä on sen tehtävä ja tarkoitus? Ei näitä asioita tule miettineeksi yhdistyksen hallituksen kokouksessa. Niissä aika kuluu juoksevien asioiden hoidossa ja tulevien tapahtumien suunnittelussa.

Kehittämispäivä on hyvä pitää kerran vuodessa tai joka toinen vuosi. Sen aikana voidaan miettiä milloin mitäkin perusteellisempaa asiaa. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus on hyvä kirkastaa hallituksen jäsenille. Kehittämispäivän aiheena voi olla esimerkiksi juuri se, miksi yhdistys on olemassa, mikä on sen tarkoitus ja miten yhdistys toimii tarkoituksensa edistämiseksi.

Kehittämispäivän ei tarvitse kestää koko päivää, se voi kestää vaikka muutaman tunnin. Koko hallitukselle tekee hyvää, jos kehittämispäivä pidetään jossain muualla kuin siellä, missä hallituksen kokoukset yleensä pidetään. Kehittämispäivään voi liittää yhteisen ruokailun, joka toimisi esimerkiksi hallituksen kiitoksena tehdystä työstä. Hyvä olisi kokoontua välillä ihan muissa merkeissä kuin hallituksen kokoukseen.

Mikäli yhdistyksesi hallitus haluaa pitää kehittämispäivän, mutta kaipaatte ideoita tai apuja päivän järjestämiseen, ole yhteydessä SYTYyn ja Päiviin siellä. Pohditaan yhdessä, minkälainen kehittämispäivä olisi juuri teidän yhdistyksellenne hyväksi.

 Kirjoita vastaus

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(pakollinen)

(pakollinen)