elo 122019
 

Ihan sama, millä sanalla tervehdit uutta ihmistä, joka tulee yhdistyksen toimintaan mukaan. Merkitystä on sillä, miten sen sanot.

Oletko miettinyt, että meitä aikuisiakin on erilaisia? On ulospäin suuntautuneita ja rohkeita aikuisia, mutta on myös hiljaisia ja ujoja aikuisia. Aina ei ole helppo uuden ihmisen tulla uuteen paikkaan ja uuteen tilanteeseen. Mitä juuri minä voisin tehdä, että sen uuden ihmisen olisi mukava tulla meidän yhdistykseemme?

Jokainen meistä voi miettiä, miltä tuntui tulla ensimmäistä kertaa uutena ihmisenä toisten joukkoon. Oliko se jännittävää? Huomioitiinko minut? Sillä on iso merkitys, miten kohtaamme uudet ihmiset yhdistysmaailmassa.

Kun saan lämpimän vastaanoton ja minut toivotetaan tervetulleeksi porukkaan, tulen uudelleenkin. Jos minulle käännetään selkä ja jatketaan juttua vain vanhojen tuttujen kanssa, mietin uudelleen tulemista kyseiseen yhdistykseen.

Erityisen tärkeää on uusien ihmisten kohtaaminen silloin, kun mietimme yhdistyksen tulevaisuutta. Jos kohtelemme tylysti kaikkia yhdistystoiminnasta kiinnostuneita tai uusia ajatuksia yhdistystoiminnasta lausuvia, on yhdistys kohta ilman jäseniä. Mikään yhdistys ei pärjää ilman jäseniä!

Hyvä porukkahenki, iloinen mieli, uteliaisuus uusia ihmisiä kohtaan ja tervetulleeksi toivottaminen edesauttavat ihmisten viihtymistä yhdistyksissä. Ollaan avoimia uusille jäsenille, uusille toimintatavoille ja uusille ideoille! Nyt syyskauden alkaessa on hyvä hetki pysähtyä miettimään, miten minä otan sen uuden ihmisen uusine ajatuksineen vastaan!

 Kirjoita vastaus

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(pakollinen)

(pakollinen)