loka 012019
 

Heräsi tässä eräänä päivänä itselle kysymys, kuinka hyvin missäkin yhdistyksessä hallitus tietää tehtävänsä. Onko sinulle selvää, mitä hallituksessa tehdään, mikä on hallituksen rooli yhdistyksen hallinnossa ja mikä on hallituksen vastuu? Näitä asioita on aika ajoin hyvä pohtia.

Onko yhdistyksesi hallitus käsitellyt vuosittain toimintasuunnitelman ja talousarvion (nykyään menoarvio ja rahoitussuunnitelma) sekä toimintakertomuksen? Onko hallitus lukenut yhdistyksen säännöt?

Milloin pidetään hallituksen kokous ja kuinka paljon aikaisemmin se pitää kutsua kokoon? Pitääkö yhdistys vuosikokouksen vai sekä kevät- että syyskokouksen? Onko etäosallistuminen mahdollista? Mikä on yhdistyksen kokous? Kuinka paljon aiemmin se pitää kutsua koolle? Miten usein yhdistyksen puheenjohtaja valitaan? Miten hallitus muodostuu; onko siinä vakiomäärä jäseniä, voivatko varajäsenet osallistua kokouksiin ja mikä osa hallituksesta eroaa vuosittain?

Osasitko vastata kaikkiin edellä mainittuihin kysymyksiin suoralta kädeltä? Tuntuuko hankalalta? Onko yhdistystoiminta ja siihen liittyvä hallinto haastavaa?

Pyöriteltyäni täällä toimistolla asioita mielessäni ja kuulostellessani yhdistyksiä, olen rohkaissut mieleni ja päättänyt pohtia järjestöosaamista tällä palstalla.

Ei ole häpeä tunnustaa, että kaikki hallitustyöskentelyyn tai yhdistystoimintaan kuuluva hallinto, vastuu ja kokouskäytännöt eivät ole tuttuja. Apua on saatavilla! Jos kaipaatte enemmänkin järjestöosaamisen koulutusta, olisiko yhdistystoiminnan peruskurssille tarvetta?

Kevyempi vaihtoehto on olla yhteydessä tänne toimistolle ja kysyä, josko pykälä-Päivi tulisi vaikka hallituksen kokoukseen, syyskokouksen alkuun tai hallituksen kehittämispäivään puhumaan yhdistystoiminnasta ja sen vaatimasta hallinnosta. Nyt matalan kynnyksen ylitys ja yhteys Päiviin!

paivi@salonsyty.fi tai p. 044 765 3822

 Kirjoita vastaus

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(pakollinen)

(pakollinen)