kesä 142019
 

Yhteistyön merkitys niin isoille kuin varsinkin pienille yhdistyksille on valtava. Miksi me yhdistyskentällä edelleen olemme kateellisia toisille? Miksi emme tee enemmän yhteistyötä? Meidän tulisi nähdä yhteistyön edut, ei aina miettiä mutkia matkaan.

Järjestöt ja yhdistykset tekevät yhteistyötä jonkin verran ja synergiaedut ovat selkeästi havaittavissa. Kun voimat yhdistetään, saadaan enemmän aikaiseksi kunkin pienemmällä henkilökohtaisella panoksella. Yhteistyössä on voimaa ja meidän tulisi opetella hyödyntämään sitä.

Soteuudistus kumminkin on tulossa taas uudenkin hallitusohjelman mukaan! Viime hallituskaudella tehty soteuudistuksen valmistelutyö ei ole mennyt hukkaan. Varsinais-Suomessa tehtiin hurjan hyvää järjestöyhteistyötä sote- ja makuu-uudistusten  parissa. Onneksi tämä työ jatkuu, vaikka sote- ja maku-uudistuksen tulevaisuus on hämärän peitossa.

Täällä SYTYssä olemme nyt ottaneet ison askeleen ja tehneet historiaa. Te kaikki pääsette siitä aikanaan nauttimaan, mutta valoitan tässä jo vähän tulevaa!

Varsinais-Suomen sote- ja maakuntauudistus, Hyvinvoinnin ja terveydenedistämisen työryhmän alatyöryhmä, järjestötyöryhmä (oikea nimihirviö) laati sosiaali- ja terveysjärjestöjen hyvinvointia ja terveyttä edistävän toiminnan kuvauksen. Hieno selonteko, joka nyt tulisi yhdistyskentällä ottaa käyttöön!

SYTYllä tehtiin selontekoon perustuen pieniä videopätkiä paikallisten toimijoiden kanssa, jotta nämä termit saataisiin tästä selonteosta arkikäyttöön. Jatkossa toivottavasti puhumme kaikki samoista asioista samoilla nimillä ja löydämme myös sitä kautta erilaisia yhteistyön muotoja ja  tapoja.

Yhteistyöhön ei ketään voida pakottaa, siksi hedelmällisin yhteistyö syntyy hyvistä henkilökohtaisista suhteista. Näiden avulla voidaan luoda erilaisia yhteistyökuvioita myös yhdistysmaailmassa. Verkostoitukaa, hyvät yhdistysihmiset!

 Kirjoita vastaus

Voit käyttää seuraavia HTML tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(pakollinen)

(pakollinen)