maalis 202019
 

Paljon puhutaan kehittämisestä. Yhdistyksilläkin alkaa olla kehittämispäiviä. Joko sinun yhdistyksesi on pitänyt kehittämispäivän? Pitääkö yhdistys niitä säännöllisesti?

Aika ajoin on hyvä pysähtyä miettimään, miksi yhdistys on olemassa. Mikä on sen tehtävä ja tarkoitus? Ei näitä asioita tule miettineeksi yhdistyksen hallituksen kokouksessa. Niissä aika kuluu juoksevien asioiden hoidossa ja tulevien tapahtumien suunnittelussa.

Kehittämispäivä on hyvä pitää kerran vuodessa tai joka toinen vuosi. Sen aikana voidaan miettiä milloin mitäkin perusteellisempaa asiaa. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus on hyvä kirkastaa hallituksen jäsenille. Kehittämispäivän aiheena voi olla esimerkiksi juuri se, miksi yhdistys on olemassa, mikä on sen tarkoitus ja miten yhdistys toimii tarkoituksensa edistämiseksi.

Kehittämispäivän ei tarvitse kestää koko päivää, se voi kestää vaikka muutaman tunnin. Koko hallitukselle tekee hyvää, jos kehittämispäivä pidetään jossain muualla kuin siellä, missä hallituksen kokoukset yleensä pidetään. Kehittämispäivään voi liittää yhteisen ruokailun, joka toimisi esimerkiksi hallituksen kiitoksena tehdystä työstä. Hyvä olisi kokoontua välillä ihan muissa merkeissä kuin hallituksen kokoukseen.

Mikäli yhdistyksesi hallitus haluaa pitää kehittämispäivän, mutta kaipaatte ideoita tai apuja päivän järjestämiseen, ole yhteydessä SYTYyn ja Päiviin siellä. Pohditaan yhdessä, minkälainen kehittämispäivä olisi juuri teidän yhdistyksellenne hyväksi.

Päivi Pohtii: Uutta ja ihmeellistä, ajankohtaista ja tärkeää

 Päivi Pohtii  Kommentit pois päältä artikkelissa Päivi Pohtii: Uutta ja ihmeellistä, ajankohtaista ja tärkeää
maalis 112019
 

Olisiko sinulle tai yhdistyksellesi hyötyä, jos Päivi pohtii-palsta kirjoittaisi ajankohtaisista asioista? Mikä yhdistyksiä kiinnostaa? Minkälaisia toiveita yhdistyksillä on? Tällä palstalla pohditaan milloin mitäkin yhdistysmaailmaan liittyvää. Kerro asioista, joita sinä toivoisit palstalla käsiteltävän! Laita sähköpostia osoitteeseen paivi@salonsyty.fi tai pirauta luuriin 044 765 3822.

Takaan, että tällä palstalla ei ole yhtään linkkiä, olen ne jo puolestasi käynyt läpi ja referoin palstallani.

Palsta ilmestyy säännöllisen epäsäännöllisesti: aina, kun on jotain yhdistysasiaa mielessä.

Juuri tällä hetkellä on ajankohtaista hakea kohde- ja yleisavustusta Salon kaupungilta. Sitä voivat hakea salolaiset yhdistykset tai muut toimijat, joiden säännöllinen toiminta tapahtuu Salossa. Hakuaika päättyy perjantaina 29.3.2019 klo 12. Hakemuksia saa Salon kaupungin kotisivuilta tai kaupungintalon infosta.

Ota yhteyttä, jos kaipaat apua hakemuksen täyttämisessä!