syys 162019
 

Syksyn tullen monissa yhdistyksissä mietitään puheenjohtajan valintaa. Onko se helppo valinta tehdä? Onko ehdokkaita vai pitääkö puoliväkisin puhua ihmiset ympäri toimimaan puheenjohtajana?

Yhdistyksissä on erilaisia sääntöjä. Toisissa yhdistyksissä puheenjohtajan valinta tehdään vuosikokouksessa alkuvuodesta ja toisissa valinta on edessä loppuvuodesta syyskokouksessa. Säännöissä on myös mainittu, kuinka pitkäksi aikaa puheenjohtaja valitaan. Useimmiten puheenjohtaja valitaan vuodeksi kerrallaan, mutta se voidaan valita jopa neljäksi vuodeksi kerrallaan.

Yhdistykseen on helpompi saada uusi puheenjohtaja, jos yhdistyksen toiminta on tuttua. Tällä tarkoitan sitä, että hallituksen jäsenenä toiminut henkilö tuntee jo yhdistyksen päätöksentekoa ja toimintaa, joten pääkkäriksi ryhtyminenkin on kivuttomampaa.

Jokaiselle yhdistykselle tekisi hyvää, että puheenjohtaja vaihtuu aika ajoin. Uusi puheenjohtaja tuo tullessaan uusia tuulia, uusia ajatuksia ja toimintatapoja. Tämä pitää yhdistyksen vireänä.

Jos puheenjohtaja valitaan vuodeksi kerrallaan, voi jokainen miettiä, voisinko panostaa vuoden elämästäni yhdistyksen puheenjohtajuudelle? No, samanaikaisesti itse ajattelen, että vuosi puheenjohtajana on vielä opettelua, joten pidempään kannattaa jatkaa, jos ei ihan kamalalta tunnu.

Uuden puheenjohtajan kannattaa katsella ja kuunnella tarkoin ympärilleen, ettei muuta kaikkea yhdellä kertaa. Tästäkin syystä hallituspaikka ennen puheenjohtajuutta auttaa hahmottamaan, mitä minä puheenjohtajana haluaisin erityisesti muuttaa. Välttämättä muutoksen tarvetta ei ole, mutta jokainen puheenjohtaja on oma persoonansa ja hänen tapansa johtaa yhdistystä on persoonallinen.

Harkitse sinäkin tänä vuonna, lähdetkö ehdolle yhdistyksesi puheenjohtajaksi! Se on hyvä näköalapaikka yhdistystoimintaan ja sitä kautta voi haastaa itseään. Kehitä itseäsi puheenjohtajana, ole avoin uusille ajatuksille, älä päätä asioista kuuntelematta muita! Toivon kuulevani tämän syksyn aikana, että yhdistyksissä on suorastaan ruuhkaa puheenjohtajaehdokkaista! SYTYltä saa apua myös puheenjohtajan tehtävään, joten et ole yksin!

syys 062019
 

Jokaisessa yhdistyksessä on valtavasti osaamista. Osaaminen koostuu potilas- ja vammaisyhdistyksessä sairauksien ja vammojen kanssa elämisestä. Kokemus on yhdistysten parasta osaamista. Yhdistys voi omalla osaamisellaan olla vaikuttamassa vaikka palveluiden kehittämiseen.

Yhdistyksissä toimivat hallitukset, joissa myös on paljon osaamista. Hallituksissa on useita, erilaisia tehtäviä. Esimerkiksi sihteerin osaaminen on erilaista kuin rahastonhoitajan tai virkistys- tai retkivastaavan.

Osaamista voi kehittää osallistumalla erilaisiin koulutuksiin, joita järjestetään yhdistysten vapaaehtoisille esimerkiksi SYTYn ja kattojärjestöjen kautta. Hallitustyöskentelykin tuntuu mukavalta, kun välillä saa uutta puhtia ja vinkkiä koulutuksista. Ylipäänsä hallitustyöskentely on osaamista; kokoustekniikka, esityslistat, pöytäkirjat, talous- ja toimintasuunnitelmat sekä talousarviot. Kaikkien ei tarvitse osata kaikkea, mutta hallituksen jäsenenä sinulla on mahdollisuus oppia.

Vapaaehtoistyö erilaisissa yhdistyksissä lisää myös ihmisten osaamista delegoinnissa, suunnittelussa, luovuudessa ja organisoinnissa. Osaatko sinä sanoittaa osaamisesi, jota olet yhdistyskentällä oppinut?

Osaamisestaan voi hakea Sivikseltä digitaalisia osaamismerkkejä. Näitä on kehitetty varsinkin yhdistysten puheenjohtajille, sihteereille ja taloudenhoitajille.

Ole ylpeä osaamisestasi ja opi uutta!

elo 272019
 

Täällä SYTYssä meillä on uskomattoman viihtyisät ja siistit tilat. SYTYllä on kaikkiaan 38 jäsenyhdistystä ja lisäksi tilojamme käyttää useampi ulkopuolinen taho säännöllisesti.

Hienoa on se, että SYTYn Sirpat jaksavat pitää tilamme siisteinä ja viihtyisinä. Myös jäsenyhdistysten toivoisi omalta osaltaan huolehtivan siitä, että hommat toimivat ja tilat ovat lähtiessä samassa kunnossa kuin tänne tullessakin. Oltuani töissä viikkojen, jopa kuukausien ajan, SYTYllä, ihmettelen toisten yhdistysten välinpitämättömyyttä. Suurin osa yhdistyksistä käyttäytyy hienosti toisia kohtaan, siistii jälkensä ja muistaa lukita ovet perässään. Silti löytyy myös niitä, joiden mielestä ei tarvitse tyhjentää kahvitermareita, heittää roskia roskikseen tai järjestää tiloja samaan järjestykseen kuin ne olivat tullessa.

Olisiko sinusta kiva tulla pitämään vaikka yhdistyksen jäseniltaa, kun tila olisikin edellisen käyttäjän jäljiltä roskainen ja pöydät ja tuolit olisi siirretty vaikka seinien vierustoille? Toivoisin, että jokainen meistä, aikuisista ihmisistä, jaksaisi huolehtia siitä, että tilat ovat lähtiessämme vähintään samassa kunnossa kuin tullessa. Valot sammutetaan, kahvinkeitin samoin ja ovi muistetaan lukita myös turvalukkoon.

Kun me kaikki noudatamme yhteisiä pelisääntöjä, jokaisen meistä on jatkossakin mukava tulla SYTYlle. Kunnioitetaan toisia ja toisten omaisuutta, lukitaan ovet ja täytetään tiskikone ohjeiden mukaan.

SYTYn keittiön seinälle on ilmestynyt kaksi keltaista lappua, joissa mustalla tekstillä on kirjoitettu ohjeistusta. Kannattaa tutustua näihin! Toinen lappu löytyy seinältä lavuaarille mennessä ja toinen on kahvinkeittimen lähettyvillä.

Toivomme, ettei kukaan pahastu! Näistä asioista vain on muistutettava, koska jäsenyhdistyksiä tulee lisää ja toimijat yhdistyksissä muuttuvat. On hyvä välillä kerrata yhteiset pelisäännöt!

Viihtyisiä tilaisuuksia SYTYllä toivottaen!